Livsmedelsindustri och livsmedelsproduktion

Olika typer av filtrering har ofta en metallduk/silduk i metall för dess goda egenskaper när det gäller renhet och hållbarhet. Inom livsmedelsindustrin kan även vävd metallduk få tillämpningar som transportband eller användas i torkanläggningar, ugnar med mera.

Våra lösningar

Filter och silduk

Metallduk kan användas för filtrering av såväl material i flytande form som pulver. Metallduk är också optimalt material i siktdukar.

Livsmedelsutrustning

I olika tillämpningar kan metallduk användas.

Räkneverk vid en maskin som tillverkar metallduk.

Tål värme/kyla och olika vätskor

Metallduken kan ha olika utförande i fråga om vävar, täthet och material. Det gör den mångsidig och passar perfekt i miljöer för livsmedelsproduktion.

Två storlekar av formklippta rundlar i metallduk.

Torkanläggning

Metallduk kan användas i anläggningar för lufttorkning eller frystorkning, där luften fritt kan passera genom metalltrådarna.

Transportband

Transportband eller avläggningsband kan utföras i metallduk, som är lätt att hålla ren och tål både höga och låga temperaturer.

Branschutmaningar

Anpassningsbarhet

Forsbergs Metallduk erbjuder olika typer av efterbearbetning, som formning, stansning och tillskärning av metalldukar. Vi kan även erbjuda bockning, stadkanter med mera. Kontakta oss och berätta om dina krav så kommer vi med lösningen.

Made in Anderstorp

Vi har tillverkning i Sverige, närmare bestämt i småländska orten Anderstorp. Vill du försäkra dig om lokal produktion, spårbarhet och schyssta arbetsvillkor – hållbart hela vägen – då är det Forsbergs Metallduk du ska göra affärer med!

Tuffa miljöer

Vi erbjuder metallduk i olika material som gör att de kan användas i de mest skiftande och utmananade miljöerna, exempelvis har vi syrafast och rostfritt som klarar användning i korrosiva miljöer eller produkter som klarar både kyla och värme.

Vill du veta mer om metallduk?