Metallduk
– vävning sedan 1913

Forsbergs Metallduk AB grundades 1913 och är ett familjeföretag med nio anställda. Vi är nästan ensamma om att väva metallduk i Sverige. Vi är stolta över hantverket, kunskapen och traditionerna – och att vi kan erbjuda lokalt producerade produkter.

Hantverksskicklighet

Våra medarbetare har stor hantverksskicklighet och hög kompetens inom området metallduk. Vävning av metallduk kräver stor precision i såväl förarbetet som under själva vävprocessen, för att skapa kvalitativa produkter med snäva toleranser och vackert utseende.

Kompetens

Personalens kompetens i kombination med de investeringar som företaget har gjort i lokaler, maskiner och miljöarbete har tagit oss dit vi är idag – en kvalitetsmedveten och serviceinriktad leverantör av metallduk.

Maskinpark

Vävstolarna i vår maskinpark väver metallduk med eller utan stadkant. Moderna, datorstyrda maskiner som väver skyttellöst och klassiska maskiner som väver med skyttel.

Formklippta bitar av metallduk

Metallduk i olika former

Vi erbjuder olika typer av efterbearbetning av metallduken vi tillverkar. Det kan handla om tillklippning, stansning eller laserskärning för att skapa den form som våra kunder önskar.

Olika produkter av metallduk

Förädling av metallduk

Vi kan även erbjuda förädling av metallduk, där vi förutom tillskärning även kan svetsa metallduken, förse den med metallbleck eller ram samt bockning/formning. 

Forsbergs Gnagarskydd

Vår egen produktserie under varumärket Forsbergs Gnagarskydd omfattar flera produkter av metallduk för att förhindra att råttor, gnagare, möss, insekter och andra djur ställer till skada eller skadar sig. Gnagarskydden kan användas i ventilation, grunder och andra utrymmen i exempelvis bostadshus, lantbruk, lager och industri.

Vill du veta mer om metallduk?