Ventilation

Olika typer av metallduk eller metallnät används ofta inom ventilation. Det kan vara filter, filterhållare, filterstöd, insektsnät, beröringsskydd, fläktgaller eller fläktskydd. 

Dels kan våra produkter användas i mekanisk ventilation, men också i passiva lösningar som exempelvis krypgrunder. Med metallnät och särskilt rostfria alternativ får man långvariga lösningar med oöverträffad livslängd.

Våra lösningar

Filter

Metallduken, näten, kan användas som filter i olika ventilationslösningar. En vanlig användning kan vara att förhindra att insekter eller djur tar sig in i ventilationssystemet som ett yttre skydd.

Beröringsskydd

Inom olika ventilationslösningar kan ett beröringsskydd behövas. Metallduk är ett robust material som finns i olika varianter som passar många olika applikationer.

Fläktgaller

Metallduk kan användas som galler till bland annat fläktar eller andra tillämpningar där man vill ha ett skydd mot beröring.

Två storlekar av formklippta rundlar i metallduk.

Insektsnät

Vår egen produkt Forsbergs Gnagarskydd finns i en variant för möss och insekter. Passar utmärkt för att förhindra att djuren tar sin igenom t.ex. ventiler eller liknande. Metallduken håller över tid.

Filterhållare

Olika typer av filter kan behöva ha hållare, och där kommer metallduken från Forsbergs till bra användning.

Filterstöd

Vissa filter, i exempelvis non-wovenmaterial, kan behöva stöd för att inte kollapsa. Där är en metallduk en smart lösning.

Branschutmaningar

Tuffa miljöer

Vi erbjuder metallduk i olika material som gör att de kan användas i de mest skiftande och utmananade miljöerna, exempelvis har vi syrafast och rostfritt som klarar användning i korrosivamiljöer som inom industri, kustnära eller ombord på t.ex. båtar eller fartyg.

Anpassningsbarhet

Forsbergs Metallduk erbjuder olika typer av efterbearbetning, som formning, stansning och tillskärning av metalldukar. Vi kan även erbjuda bockning, stadkanter med mera. Kontakta oss och berätta om dina krav så kommer vi med lösningen.

Made in Anderstorp

Vi har tillverkning i Sverige, närmare bestämt i småländska orten Anderstorp. Vill du försäkra dig om lokal produktion, spårbarhet och schyssta arbetsvillkor – hållbart hela vägen – då är det Forsbergs Metallduk du ska göra affärer med!

Vill du veta mer om metallduk?