Personligt skydd

Metallduk kan få olika användningsområden när vi tittar på branscherna som tillverkar personlig skyddsutrustning. 

Metallduk kan användas i visir för att skydda mot olika slags stänk eller gnistor. Det kan vara gnistskydd vid maskiner och det kan användas i exempelvis friskluftsaggregat, som en del i ett filterpaket eller som filterhållare.

Våra lösningar

Visir

Väv metallduk används som en del i ett visir, genom lackering tillför man ytterligare egenskaper och funktionalitet.

Gnistskydd

Olika slags gnistskydd kan tillverkas av metallduk. 

Räkneverk vid en maskin som tillverkar metallduk.

Filter - friskluftsaggregat

Metallduk kan vara en del i exempelvis frisklugftsaggregat. Forsbergs Metallduk erbjuder ett brett utbud av olika vävtyper och olika materialkvaliteter.

Branschutmaningar

Flexibilitet och hjälpsamhet

Forsbergs Metallduk har många års erfarenhet och kan vara rådgivande i valet av vävtyp, material och utförande när det kommer till att bistå konstruktörer, designers och produktutvecklare i deras arbete.

Made in Anderstorp

Lokal produktion – tillverkning i Sverige. Våra metalldukar tillverkas vid fabriken i Anderstorp. Här arbetar vi med schyssta villkor och yrkesstolthet för att leverera kvalitativa produkter.

För alla tänkbara miljöer

Metallduken från Forsbergs Metallduk tillverkas i olika materialtyper, vilket ger en stor designfrihet och dessutom kan materialval göras för att den slutgiltiga produkten ska få maximal livslängd – även i de mest påfrestande miljöer. Vi erbjuder olika typer av efterbearbetning och förädling av metallduken också.

Vill du veta mer om metallduk?