Hem, hushåll och trädgård

Metallduk har använts i hushållsprodukter i generationer. Helt oumbärligt enligt många – och överlägset när det kommer till att exempelvis sikta mjöl eller annan användning när det gäller livsmedelshantering.

Metallduken används också som skydd, filtrering och en mängd tillämpningar. 

Våra lösningar

Silar och durkslag

Vävda metalldukar eller metallnät är vanligt förekommande inom hushållet, för att sila olika livsmedel eller finfördela t.ex. mjöl vid bakning då man siktar.

Kaffe- och tefilter

Metallduk används både i olika typer av kaffekannor där man använder så kallad pressobryggning, men också i tekannor, där den inbyggda tesilen är i metallduk. Det finns också flergångsfilter till kaffebryggare, där metallduk används. Tesilar är också ett användningsområde.

Räkneverk vid en maskin som tillverkar metallduk.

Strilar

Olika typer av strilar i kranar använder en metallduk för att få en jämt och behagligt vattenflöde.

Torkmaskiner

I torkmaskiner där man torkar exempelvis bär, svamp, frukt och olika livsmedel kan metallduk användas på hyllor/plåtar för att låta luft och värme cirkulera fritt. Även i utrustning för frystorkning kan metallduk användas.

Beröringsskydd, fläktskydd

Metallnät används ofta som skydd för fläktar i olika apparater och maskiner i hushållet. Dels för att skydda fingrar, men också för att inte få in något oönskat från luften i apparaten.

Jordsåll

Metallduk i grövre kvaliteter kan användas som såll för att antingen finfördela t.ex. jord eller för att sålla bort stenar och rötter.

Solskydd, insynsskydd, avskärmning

Metalldukar kan används också som inredning eller interiörprodukter. Det är kanske mest vanligt i butiker, restauranger och liknande, men den industriella designtrenden sprider sig även till hemmen. Här är det bara kreativiteten och idéerna som sätter gränser. Forsbergs Metallduk erbjuder olika vävtyper och olika material: järn, förzinkat, rostfritt, mässing, koppar, brons.

Bottennät till bikupor

Metallnät/metallduk är en beprövad produkt för bottennät i bikupor och används av många biodlare.

Branschutmaningar

Svensk tillverkning

Forsbergs Metallduk har produktion i småländska orten Anderstorp. Här väver vi metallduk och erbjuder olika typer av efterbearbetning som stansning och formning enligt önskemål från kunderna. Vi är en av få aktörer på svenska marknaden med egen tillverkning.

Hållbart med kvalitet

Med svensk produktion får du hållbarhet i både affärerna och produkterna. Kvalitet hela vägen. 

Värme, kyla, syrligt och salt

Metallduken kan utsättas för extrema miljöer – flera hundra graders värme, minus 50 grader, syrliga och salta livsmedel som kan vara frätande på metaller. På Forsbergs Metallduk hjälper vi dig att hitta rätt material till din tillämpning.

Vill du veta mer om metallduk?