Fordonsindustri

Fordonsbranschen och tillverkare av olika fordonstillbehör har en lång tradition av att använda olika sorters metallduk för skiftande tillämpningar.

Metallduk kan användas som olika typer av bränslefilter, vätskefilter, luftfilter, inom ventilation, AC-system, filterhållare och olika skydd för fläktar eller andra rörliga delar. Metallnät eller metallduk är en produkt som används som gnistskydd vid luftinsug i exempelvis tyngre fordon.

Våra lösningar

Gnistskydd - insugning

Vi erbjuder flertalet olika metalldukar och metallnät för användning i exempelvis insug till tunga fordon för att förhindra att gnistor sugs in till luftfilter.

Oljesil

Oljesil i metallduk. Olika vävtyper kan användas och kombineras.

Filter för olja eller bränsle

Bränslefilter och oljefilter till olika typer av motorer i fordon eller till gräsklippare, motorsågar och liknande kan använda metallduk. Forsbergs Metallduk erbjuder bearbetning enligt önskemål av metallduk.

Räkneverk vid en maskin som tillverkar metallduk.

Insektsnät

Metallduken är oslagbar när vi kommer till att förhindra insekter och andra småkryp att ta sig in där de inte ska vara. Kan användas i exempelvis ventilation i fordon, husbilar, husvagnar och båtar. Forsbergs Metallduk erbjuder metallduk för de mest krävande miljöerna.

Fläktskydd

Olika typer av fläktskydd och beröringsskydd kan tillverkas i metallduk från Forsbergs Metallduk.

Kylarskydd

Vi erbjuder metallduk i många olika utförande och material. Passande exempelvis kylarskydd i fordon eller andra anläggningar.

Branschutmaningar

Tuffa miljöer

Vi erbjuder metallduk i olika material som gör att de kan användas i de mest skiftande och utmananade miljöerna, exempelvis har vi syrafast och rostfritt som klarar användning i korrosivamiljöer som inom fordon, industri, kustnära eller ombord på t.ex. båtar eller fartyg.

Made in Anderstorp

Vi har tillverkning i Sverige, närmare bestämt i småländska orten Anderstorp. Vill du försäkra dig om lokal produktion, spårbarhet och schyssta arbetsvillkor – hållbart hela vägen – då är det Forsbergs Metallduk du ska göra affärer med!

Anpassningsbarhet

Forsbergs Metallduk erbjuder olika typer av efterbearbetning, som formning, stansning och tillskärning av metalldukar. Vi kan även erbjuda bockning, stadkanter med mera. Kontakta oss och berätta om dina önskemål, så kommer vi med lösningen.

Vill du veta mer om metallduk?