Design och interiör

Metallduk är dekorativt och kan användas i såväl produkter som i installationer, konstverk och annat. Det är bara fantasin och kreativiteten som är begränsningen. 

Med metallduk kan man förstärka den industriella känslan i inredningar genom att att använda metallduk som t.ex. panelgardiner eller innertak. Men också i möbelsammanhang, där metallduken kan vara en fyllning i t.ex. luckor på ett skåp.

I belysningsarmaturer kan metallduk spela en viktig roll som skärm eller bländskydd.

Metallduk är ett spännande material att arbeta med inom slöjd, hantverk, konstverk, pyssel och hobby.

Våra lösningar

Gnistskydd

Olika typer av gnistskydd kan skapas med metallduk från Forsbergs Metallduk i Anderstorp. Gnistskydden kan ha både en dekorativ och en praktisk funktion.

Takpaneler och innertak

Metallduk kan användas i innertak, undertak eller andra typer av takpaneler där man vill ha genomsläpp av luft och belysning. Metallduken möjliggör dold placering av armaturer och ventilation ovanför det synliga taket.

Två storlekar av formklippta rundlar i metallduk.

Belysning - skärmar och bländskydd

Metallduk från Forsbergs Metallduk kan användas som såväl yttre skärmar som inre skärmar för exempelvis avbändning i olika typer av belysningsarmaturer.

Två storlekar av formklippta rundlar i metallduk.

Konstverk

Metallduken kan användas i konstsammanhang – för att skapa unika verk – för såväl offentlig utsmyckning, installationer och inom mixed media.

Inredning till hotell och restaurang, butiksmiljöer

Med metallduk går det att skapa dekorativa inredningslösningar som jalusier, insynsskydd, beröringsskydd och paneler. Inredare, arkiteter och designers har alla möjligheter med metallduk när man vill skapa industriella miljöer. Metallduk finns med olika vävtyper som ger olika mönster och dessutom finns metallduk i flera olika material, järn, förzinkat, rostfritt, mässing, brons och koppar.

Precis som i miljöer till hotell och restaurang kan butiker inredas med metallduk. Här kan metallduk också användas för varuexponering – till hyllor, korgar, produktställ och mycket mer. Bara dina idéer sätter gränserna…

Räkneverk vid en maskin som tillverkar metallduk.

Funktion och estetik

Metallduken kan ha olika utförande i fråga om vävar, täthet och material. Metallduk kan även lackeras. Forsbergs Metallduk hjälper dig att hitta rätt produktval.

Pyssel, slöjd och hantverk

Metallduk är ett utmärkt slöjdarmaterial, där bara kreativiteten begränsar användningsområdena. Det går att göra bruksföremål, interiöra dekorativa produkter samt även smycken – där metallduk är en del av objektet. 

Räkneverk vid en maskin som tillverkar metallduk.

Insektsskydd och avskärmning

Metallduken är överlägsen i hållbarhet och livslängd i tillämpningar som exempelvis myggnät och insektsskydd till fönster. Metallduk kan också användas vid exempelvis avskärmning.

Branschutmaningar

Flexibilitet och hjälpsamhet

Forsbergs Metallduk har många års erfarenhet och kan vara rådgivande i valet av vävtyp, material och utförande när det kommer till att bistå inredare, designers och arkitekter i deras arbete.

Made in Anderstorp

Lokal produktion – tillverkning i Sverige. Våra metalldukar tillverkas vid fabriken i Anderstorp. Här arbetar vi med schyssta villkor och yrkesstolthet för att leverera kvalitativa produkter.

För alla tänkbara miljöer

Metallduken från Forsbergs Metallduk tillverkas i olika materialtyper, vilket ger en stor designfrihet och dessutom kan materialval göras för att den slutgiltiga produkten ska få maximal livslängd – även i de mest påfrestande miljöer som exempelvis kustnära, där korrosion kan vara en utmaning.

Vill du veta mer om metallduk?